Autumn Scenes – Teresa Goodridge

Hallo allemaal!

Nou, daar ben ik weer een keer hoor! Het is een tijd geleden dat ik wat gepost heb over een kleurboek, door de afgelopen zomer weinig zin gehad om te kleuren. Met de warmte had ik het idee dat mijn kleurpotloden al begonnen te smelten als ik er alleen maar naar keek! Dus ik heb er niet te vaak naar gekeken 😉

Deze keer wil ik jullie meenemen in het boek Autumn Scenes van Teresa Goodridge. Het boek komt uit een serie van 5, deze 5 ga ik de aankomende tijd dan ook allemaal onder de loep nemen voor jullie en ze zullen per jaargetijde ongeveer op mijn weblog verschijnen. Onderaan zal ik een lijstje plaatsen met de verschillende titels en de link naar de review. Ik heb dit boek gekregen van de Kleurboekenwinkel, waarvoor nogmaals mijn hartelijke dank!

 IMG_0283
Zoals jullie gewend zijn, eerst even een algemeen stukje over het boek. Het boek bevat 31 platen. Zoals de titel al zegt, is dit een kleurboek met als thema herfst. Het thema wordt op een ontzettend leuke manier uitgewerkt in dit boek met 31 prachtige herfstplaten. Zo kom je diverse landschappen tegen in het boek. Daarnaast zitten er platen over Halloween in, dat is een feest wat vanuit Amerika komt en eind oktober plaatsvind. Ook kwam ik een mooie plaat tegen over Thanksgiving, ook een Amerikaans feest.

Het papier is prima voor verschillende materialen, je kunt er met potloden en stiften in werken. Daarnaast kan je er ook met aquarel in werken. Het boek is enkelzijdig gedrukt en bevat een perforatierand. Hierdoor zou je de plaat dus uit het boek kunnen scheuren, als je dit zou willen.

Ik ga jullie nu de 3 platen laten zien die ik uitgekozen heb. Ik kan jullie alvast verklappen dat ik de platen allemaal met de Faber Castell Polychromos gekleurd heb, omdat ik die het fijnst vind kleuren op dit papier. Dit is een hele persoonlijke ervaring, welk potlood of merk je gebruikt maakt absoluut niet uit. Als je maar plezier hebt in het kleuren.

fullsizeoutput_1fc

Als eerste plaat heb ik voor de pompoen plaat gekozen. Ik vond deze plaat een typische Halloween uitstraling hebben met de heksenhoed. Ik heb de pompoenen met 3 tinten oranje gekleurd en zo geprobeerd om de pompoenen wat meer een 3D-effect te geven. Ik vind dan altijd dat de plaat net wat meer tot leven komt. Bij de het mandje, rechts van de pompoen, met de appels, peren en druiven zie je dit ook een beetje terugkomen.

fullsizeoutput_1f6

Als tweede plaat heb ik een prachtig herfstlandschap uitgezocht. Op de plaat zie je een meisje heerlijk met de herfstblaadjes spelen in de tuin. Ik had het zelf kunnen zijn toen ik een klein meisje was. Ook zie je 2 egeltjes die misschien hun huisje wel in de boom op de achtergrond hebben?  De vogeltjes vliegen af en aan naar het vogelhuisje in de boom. Ik heb geprobeerd om er zwaluwtjes van te maken. Ik heb de plaat in zoveel mogelijk rood-, geel- en bruintinten gekleurd, omdat dit voor mij echte herfstkleuren zijn.

fullsizeoutput_1ed

En als derde plaat en tevens de laatste voor deze review, heb ik voor de Thanksgiving plaat gekozen. Ik wist eerst niet goed wat ik er in moest zien, maar toen ik halverwege was met kleuren, zag ik er een soort krans in. Ik werd toch wel een beetje nieuwsgierig wat Thanksgiving nu inhoudt en toen ik op Google ging zoeken kwam ik dit stukje tekst tegen:

Thanksgiving Day (dankzeggingsdag), vaak verkort tot Thanksgiving, is een nationale feestdag in de Verenigde Staten en Canada waarop dank wordt gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. In de Verenigde Staten wordt deze dag gevierd op de vierde donderdag in november.
( Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Thanksgiving_Day )

Na het kleuren van deze platen is de herfst dan ook echt in Nederland aangekomen. Gelukkig zitten er nog meer platen in dit boek, dus kan ik mijn herfstavonturen hier nog heerlijk in verwerken de aankomende periode! Hopelijk hebben jullie na het lezen van mijn ervaringen over dit ontzettend leuke herfstboek ook zin om dit te gaan doen! Jullie kunnen het boek hier kopen bij de Kleurboekenwinkel.

Dit boek komt uit een serie van 5 boeken. Hieronder zie je de 5 titels van de serie met de link naar mijn review per boek. De reviews zijn nog niet allemaal gepubliceerd, dus sommige links werken pas later!

Autumn Scenes – Teresa Goodridge
Winter Scenes – Teresa Goodridge
Spring Scenes – Teresa Goodridge
Country Scenes – Teresa Goodridge
Summer Scenes Teresa Goodrigde

Hartelijk bedankt voor het lezen van deze review! Op de hoogte blijven van wat ik zoal allemaal doe of wanneer de volgende review komt? Volg mijn website of Facebookpagina! Hierop mag je natuurlijk ook jouw ingekleurde platen in de reacties onder het bericht over deze review plaatsen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s